2024. augusztus 27., kedd

WMACS kilencedik nap

2024. augusztus 20. Göteborg kilencedik nap

Az utolsó napomon elmentem a kedvenc tésztabáromba ebédelni, és előre bevásároltam a vacsorához valót, hogy ne a futam után kelljen még a boltban kóvályogni (és hideg legyen a sör este). Aztán végül egy kis étteremben ettem egy menüt, de jó lesz holnapra is a vett kaja. Reggeli után el is kell induljak a reptérre.

Nade ne szaladjunk ennyire előre. 36 korona árán átvillamosoztam Slottsskogsvallenbe (valószínűleg utoljára írtam le), megnéztem a 400-as előfutamot, sajnos Várdai Peti nem jutott tovább. Átsétáltam a „non-stadia” helyszínére a parkba (megígértem, hogy nem írom le), ahol más korosztályok már csapatták a mezeit. Rajtam kívül két magyar nevezett M35-ben, de csak Koszár Zsoltot találtam meg, a másik srác nem indult. Én meg itt küzdök, hogy a csapat miatt lenevezhessek ebbe a korosztályba …

Sebaj, bemelegítettem, aztán vártam az M35-M40-M45 összevont rajtot. Ahogy kellett, kilőtt az eleje. Én megbeszéltem magammal, hogy edzésnek lefutom, de nem csapom szét magam feleslegesen. Az emelkedőket megtoltam, amúgy könnyed mozgással haladtam. Ez két körig bizonyult igaznak, a harmadikban eljött a holtpont, szerencsére a negyedikre tudtam újítani. A rajt után beállt sorban én már csak előztem, engem senki nem előzött meg, ez mindig jót jelent. A pályán két-három helyen volt süppedősebb sár, a többi részen fű vagy faforgács, néha műfű. Telibe 30 percet mentem, nem sokat lassulva.

Összességében jó élménynek éltem meg ezt a versenyt, azt is látva, mennyit kellene még fejlődni a nemzetközi élmezőnyhöz. Remélem, holnap sima lesz az utam haza, csütörtökön edzés!

2024. augusztus 23., péntek

WMACS nyolcadik nap

2024. augusztus 19. Göteborg nyolcadik nap

Kivételesen már reggeli után átmentem Slottsskogsvallenbe, vettem egy jegyet, nem volt kedvem sétálni. 36 korona egy jegy, ami másfél óráig érvényes. A villamos kábé 36 perc alatt átvitt.

Megnéztem pár kétszázas előfutamot, figyeltem a rajtgép használatának technikáit. Volt, aki nem is használt rajtgépet és mégis az elsők közt ért célba a futamában. Aztán egy magyar párossal beszélgettem, a férj szurkolt; Bianka, a feleség ugrott távolt, de nem került be a kisdöntőbe.

Átbuszoztam búcsút venni Björlandától, a hármasugrás döntőjére odaértem. Betti – a másik félvér fekete magyar lány – negyedik lett ebben a számban. Sajnos látszott rajta az elmúlt napok lázas betegsége, nem volt igazi lendület a nekifutásában. (A roham szó használata ebben a mondatban rosszul hangzott volna.)

Egész komoly magyar brigád gyűlt össze, Melindáék, Losonci Laciék; együtt megnéztük az M45 kalapácsvetést, ahol egy második helynek örülhettünk Küllős Péter révén. Van itt is mindenféle érdekesség, például a győztes albán férfi kétszeres olimpikon és készült Szombathelyen is.

Björlanda hangulatképek



 

Éppen felfértem még az emeletes buszra, aztán a központi stadiontól hazasétáltam, át a parkon, ahol már kijelölték a holnapi mezei futás pályáját. Nem tűnik veszélyesnek, holnap a negyedik körben már biztos az lesz. De okosan kezdek majd, csakúgy, mint az ötezren! 15:40 a start.

2024. augusztus 22., csütörtök

WMACS hetedik nap

2024. augusztus 18. Göteborg hetedik nap

Egy nap szünet után folytatódtak a versenyek, de pont az Ulleviben már nem rendeznek több számot, csak a másik két helyszínen. Ezért sajnos a busz sem közlekedik, csak a tőlem messzebb eső két helyszín közt. Ma nem is szerepelt sok magyar versenyző, a 200-as futamokra átsétáltam, de azt persze a mieink pont lemondták a tegnapi 4x100-as váltó után. Így megnéztem egy rúdugródöntőt és másik 200-as futamokat. Visszafelé megszemléltem a parkban a mezei futás versenyközpontját és egy másik üzletláncnál vásároltam meg a vacsorához valót.


Slottsskogen park


Haga városrész


szép épületek


 

Sok pozitív dolgot írtam. Most összegyűjtöttem, ami nem tetszik a versenyen.

  • Nevezéskor nem lehetett előre tudni a versenyek pontos beosztását, csak a versenyszámod dátumát. Így, aki időben foglalt szállást az egyik helyszínhez közel, az esetleg megszívta. Lásd fent.
  • A tömegközlekedés a versenyzőknek ingyenes kellene legyen. Így elég lenne Slottsskogsvallen és Björlanda közt transzfer buszokat járatni. Ullevi busszal, villamossal könnyen elérhető.
  • Ha már nem ingyenes a tömegközlekedés, akkor a nyitónap a becsekkolás miatt is kellett volna már transzfer busz.
  • A becsekkolásnál egy vászonszatyrot kaptunk, benne a rajtszámot és biztosítótűket. Semmi emlékérem, plakát, semmi.
  • A helyszíneken a menü mindig ugyanaz. Hamburger, fish&chips, pizza, hotdog. És drágábban adják, mintha beülnél valahová. Nincs is nagy buli a büfékben.

Összességében sokkal tisztább és szervezettebb az egész, mint a tavalyi EB, de az itt felsorolt dolgok Pescarában jobbak voltak.

WMACS kilencedik nap

2024. augusztus 20. Göteborg kilencedik nap Az utolsó napomon elmentem a kedvenc tésztabáromba ebédelni, és előre bevásároltam a vacso...